Thursday, July 19, 2012

~Hot Cake~

Assalamualaikum...
 
Ptg td... xde nak wat ap..
akak ajak wat Hot Cake.. 
mugkin ada yg dh pernah wat..
yang belum wat..
atau pun baru first time dgr...

tp... kalau sebut pancake mesti ramai yang tahu kn...
sama la di erti kan dg kuih lempeng... 
sedap di cicah dg gula... *^^*

ok2.. xnak cerita panjang jadi kami pun menjalankan operasi membuat Hot Cake nie...
fielah wat menggunakan resepi di My Resepi
fielah suka gunakan resepi di My Resepi 
sebab kebanyakkan resepinya yang fielah cuba menjadi...

Jadi...
jom tgk pic Hot Cake fielah n akak fielah... ^^


 sangat berpuas hati bg kami *(^^)*
next time nak cuba dg perisa lain pl la...
heehee
 ok
 
...Sekian saja dari fielah...
 
..Wasalam..

Thursday, July 12, 2012

Hantaran-hantaran



Assalamualaikum, semua...
 wah.. lama betul fielah menghilangkan diri dari dunia berblogging nie... 
org xde bakat bblog la kata kn.. huuhuuu...
bz untuk menyiapkan final project unt sem trakhir 
smpai xsmpat nk luang kan masa unt blog trsayang nie...
apa pun fielah kembali semula... 

Alhamdulillah.. pada 3hb 6, bulan lepas.. 
selamat sudah abg fielah mendirikan masjid...
yang best nye... hantaran unt abang fielah buat sendiri...
simple je.. tp seronok...
walaupun bz dg final year project.. 
tp stilll curi2 masa unt gubah hantaran utk abg fielah yg trsyg... ^^, 
ada juga minta pndgan adik.. 
kiranya nie hntran antara kerjasama fielah and adik fielah...
thanks ye my little brother ^^

jom tgk gmbr2 nya...

Sirih Junjung
tgk gambar dr internet je... and jadilah macam nie... 
mula2 takut jg nk wat sirih junjung nie.. 
sbb yela xpernah buat kn... 
tp.. Alhamdulillah... jadi juga.. 
lain sikit dr gambar yg fielah refer..

 Kasut

 Kotak Coklat
kotak nie fielah buat dan ditolong oleh adik fielah...
sbb abg fielah nk kotak mcm nie..

 yg nie pl ada coklat..
coklat tu pn fielah buat sendiri...

Handbag

 Al-Quran dan Sejadah

Telekung




 Cincin, Mas Kahwin, dan Jam Tangan

 Tuala
 yg bentuk mcm mahkota kat atas tu adik fielah yg buat bentuk nye...

 hantaran yang telah siap..
termasuklah..
kain pasang, kek, dan buah-buahan...

Memang seronok bila membuat sesuatu yang disukai...
ingt nk kerja kedai bunga ^^, heehee

ok la... fielah rasa...
sampai sini sahajalah entry kali nie..
insyaAllah Fielah akn update entry 
baru jika ada masa kelapangan...
 
 ~Wasalam~