Wednesday, December 5, 2012

Crochet:Stocking

 ~Assalamualaikum~

Tempahan stocking dari kawan akak..
 dua warna
pink dan coklat
saiz 7


dari bahagian depan


dari bahagian tepi




stocking sampai atas buku lali

Tuesday, November 13, 2012

Crochet:Butterfly Keychain

 ~Assalamualaikum~

kali nie menunaikan permintaan kakak..
katanya nak keychain rama-rama dan oreo..
tp oreo nak saiz kecik xnak besar
(sbb kakak fielah mmg suka benda2 comel)
rama2 pun dia nak saiz kecik..
jadi fielah buatkan lah untuk dia...
seperti di bawah nie..





pic atas nie keychain rama-rama untuk phone fielah

yang nie pula tempahan dari kawan2..
TQ ^^

kalau ada yang berminat..
boleh la email fielah di
fielahsmiley@gmail.com

Sekian saja kali nie ^^,
~Wassalam~

Friday, November 2, 2012

Crochet:Swag Bag


 Assalamualaikum semua..
Kali nie fielah nak share swag bag yg fielah crochet.. :)
just simple swag bag without button and flower..
  
hari tu balik kampung mak suruh bawa mana tahu ada sedara yang berkenan ke...





 plastic handle
 fielah pilih white sesuai dengan colour bag yg lembut..

linning bag.. 

first je sepupu fielah tgk terus berkenan..

tp ada permintaan untuk menambah button and flower.. jd hasil nya sprt di bawah ini.. :)

with button



kedudukan bunga boleh di ubah mngikut  mana-mana yang bersesuaian..

 3 layer flower
full colour and 2 colour mix..
tgk2 mana yg lebih sesuai 
akhirnya fielah decide letak bunga 3 layer with different colour 


syukur sgt sepupu suka dan kata cantik... 

boleh ambil tempahan nie.. heehee

ramai jg blogger2 yg dh lama crochet t lain kali ingin singgah di teratak mereka pl.. 

insyaAllah

sampai sini saja...
~wasalam~

Thursday, October 25, 2012

Fy~art of crochet..

Assalamualaikum.
.
mendiamkan diri begitu lama dengan kesibukan yag xberapa nak sibuk...
fielah kembali dg hobi baru iaitu crochet (mengait).. :)

 sling bag

 butterfly keychain

bottle case holder

 love keychain for phone

 love keychain for bag

different in size

ada juga swag bag, shoes for baby, selimut unt bby, brooch, klip rambut and others..
fielah akn kongsi kn dlm post akn dtg.. :)

k la.. smpai sini dulu fielah sempat update..

^_^

Wednesday, August 1, 2012

~Puding Koktel~


Assalamualaikum Semua...
Alhamdulillah kita berjumpa sekali lagi di bulan Ramadhan yang mulia ini...

Untuk berbuka puasa nanti..
apa rancangan anda semua?...
apa kata cuba membuat Puding koktel nie sebagai menu sampingan.. 
sangat simple dan sedap...

 fielah guna tembikai, nata de coco, jelly, asam dan buah tembikai

Yang penting bagi puding koktel adalah Puding nye..
tp disebab kan sehari sebelum tu kakak fielah telah membuat dadih..
jadi hanya menggunakan dadih pengganti puding...

Setelah dicampurkan dengan air susu yang telah disejukkan...

fielah menggunakan resepi yang diberi oleh kawan fielah... 
Kepada yang nak mencuba boleh ke My Resepi.. 
lagi sedap rasa nye bila kurang manis dan terasa lemak susu cair nye...
serta dimakan semasa ianya masih sejuk
~~Selamat mencuba~~


Sekian untuk kali ini
Selamat Menunaikan Ibadah Puasa  
^^,
~Wasalam~

Thursday, July 19, 2012

~Hot Cake~

Assalamualaikum...
 
Ptg td... xde nak wat ap..
akak ajak wat Hot Cake.. 
mugkin ada yg dh pernah wat..
yang belum wat..
atau pun baru first time dgr...

tp... kalau sebut pancake mesti ramai yang tahu kn...
sama la di erti kan dg kuih lempeng... 
sedap di cicah dg gula... *^^*

ok2.. xnak cerita panjang jadi kami pun menjalankan operasi membuat Hot Cake nie...
fielah wat menggunakan resepi di My Resepi
fielah suka gunakan resepi di My Resepi 
sebab kebanyakkan resepinya yang fielah cuba menjadi...

Jadi...
jom tgk pic Hot Cake fielah n akak fielah... ^^


 sangat berpuas hati bg kami *(^^)*
next time nak cuba dg perisa lain pl la...
heehee
 ok
 
...Sekian saja dari fielah...
 
..Wasalam..

Thursday, July 12, 2012

Hantaran-hantaran



Assalamualaikum, semua...
 wah.. lama betul fielah menghilangkan diri dari dunia berblogging nie... 
org xde bakat bblog la kata kn.. huuhuuu...
bz untuk menyiapkan final project unt sem trakhir 
smpai xsmpat nk luang kan masa unt blog trsayang nie...
apa pun fielah kembali semula... 

Alhamdulillah.. pada 3hb 6, bulan lepas.. 
selamat sudah abg fielah mendirikan masjid...
yang best nye... hantaran unt abang fielah buat sendiri...
simple je.. tp seronok...
walaupun bz dg final year project.. 
tp stilll curi2 masa unt gubah hantaran utk abg fielah yg trsyg... ^^, 
ada juga minta pndgan adik.. 
kiranya nie hntran antara kerjasama fielah and adik fielah...
thanks ye my little brother ^^

jom tgk gmbr2 nya...

Sirih Junjung
tgk gambar dr internet je... and jadilah macam nie... 
mula2 takut jg nk wat sirih junjung nie.. 
sbb yela xpernah buat kn... 
tp.. Alhamdulillah... jadi juga.. 
lain sikit dr gambar yg fielah refer..

 Kasut

 Kotak Coklat
kotak nie fielah buat dan ditolong oleh adik fielah...
sbb abg fielah nk kotak mcm nie..

 yg nie pl ada coklat..
coklat tu pn fielah buat sendiri...

Handbag

 Al-Quran dan Sejadah

Telekung




 Cincin, Mas Kahwin, dan Jam Tangan

 Tuala
 yg bentuk mcm mahkota kat atas tu adik fielah yg buat bentuk nye...

 hantaran yang telah siap..
termasuklah..
kain pasang, kek, dan buah-buahan...

Memang seronok bila membuat sesuatu yang disukai...
ingt nk kerja kedai bunga ^^, heehee

ok la... fielah rasa...
sampai sini sahajalah entry kali nie..
insyaAllah Fielah akn update entry 
baru jika ada masa kelapangan...
 
 ~Wasalam~


Saturday, January 28, 2012

Mati Itu Pasti

Bangun pagi terkejut terima berita dari abg yang seorg sepupu kami sudah pergi menghadap illahi awal pagi tadi... terkejut tergamam... rasa macam tak percaya... Ya Allah... sesungguhnnya Engkau lagi menyayangi dirinya... semoga arwah di tempat kan di kalangan orang2 yang soleh dan solehah..

Al-Fatihah...

Saturday, January 14, 2012

~Menghitung Hari~

~Assalamualaikum~

Menghitung hari nak balik rumah....
rindunyer!!!
huuhuu

Tak sabar nyer nak balik rumah...
satu paper je lagi...
di kala ini..
di saat ini...
hati dan fikiran sudah berada di rumah...
bersama family yang tersayang...
huuuu~

lagi2 akak fielah dah blk...
bestnyer...
dh lama xmnganggu hidup dia... heehee...

fielah nak study tp xde mood...
wifi di akhr2 sem nie la mkin laju...
bkk blog pn laju je...
lagi la mnganggu konsentrasi nak study.. heehee

sunyi la pl... owh... akhir2 nie...
tiba2 fielah tersuka kat lagu nie pl...

tajuknyer...

Sesuatu yang berbeza-Sofazr..

jom kita layan sebentar~~



ok la.. fielah nak sambung study...

take care semua..

~Wasalam~

Sunday, January 8, 2012

~Cerita Kura2 FY~

~Assalamualaikum~

Hari nie fielah nak cerita tentang kura2...
bukan cerita apa pun...
sbnrnyer nak tunjuk kan
kura2 fielah yang semakin membesar..
heehee...
sila la tengok ye...
owh ye.. dia ada pasangan..
tp fielah tunjuk seekor je la...
layannn.. ^^





owh.. dia dh semakin besar...
fielah kena bersih kan air nye dua hari sekali...
tp.. fielah jarang balik rumah...
jd.. ayah atau mak yang bersih kan...
heehee...

ayah selalu bg mereka berdua makan kangkung...
sekejap je dah habis...
kuat makan... sbb tu cepat membesar...

t fielah masukkan gismo pl ye...
gismo lg kecik dr garmuk...

entry ringkas di musim exam... heehee...

All The Best semua yang sdg b'exam jg ^^

~wasalam~